Categorieën
Chanel Indi Lucy

Welkom

We keken er al een tijd naar uit, vandaag was het eindelijk zo ver. Onze wollige dames Gaëlle, Kushinda en Lucy kwamen bij ons wonen. Het is nog erg onwennig, voor onze alpaca’s en voor onszelf. Maar wat zijn we blij! En wat is het gaaf!

Halverwege de middag werden de dames gebracht door de fokker. Kushinda ging voorop en Lucy en Gaëlle volgden. Alert en nieuwsgierig werden ze aan hun halster door de grote wei naar de kleine wei geleid. Daar staat de schuilstal met het water en hooi. Maar voor hooi en water hadden ze weinig interesse. Nadat ze de omgeving hadden bekeken ging Kushinda grazen. De andere twee volgden al snel haar voorbeeld. Ze keken af en toe op als er iemand kwam kijken of als er mensen over het pad achter de wei liepen. Er klonk soms wat vuurwerk in de verte, daar hadden ze weinig belangstelling voor. Het gras daarentegen… dat smaakte goed.

Toen de zon onderging bracht ik ze brokken en grasmix in voerbakken. Daar hadden ze geen belangstelling voor. Na het eten gingen we nog even kijken. Gaëlle en Kushinda lagen in het gras te herkauwen en Lucy liep een stukje verderop. Tot zo ver gaat het dus prima. Ze zijn alert maar ontspannen genoeg om te grazen en wat rond te lopen. Heel fijn. Straks nog even kijken voordat we gaan slapen en dan morgen weer een hele nieuwe dag 🙂

Advertentie

7 reacties op “Welkom”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s