Categorieën
Chanel Indi Lucy

De eerste dagen

Dag 2 verliep uitstekend. Gaëlle, Kushinda en Lucy ogen redelijk ontspannen en verkenden vandaag de kleine wei en schuilstal.
Ze maakten kennis met onze honden en katten en kregen veel aandacht van familieleden, buren en dorpsgenoten.

Zaterdag

Maar eerst nog even terugkijken naar gisteren. Wat was het spannend… de aankomst van onze eigen alpaca’s. Gaëlle, Kushinda en Lucy werden gebracht door de fokster, Marieke van Merwijk van Alpaca’s of the Lowlands. Wat is het fijn om zulke mooie dieren te kopen van een fokker met zo veel kennis en ervaring. We moeten nog veel leren en daar is Marieke een grote hulp bij!

We namen de dames door de grote wei mee naar de kleine wei tegen onze achtertuin aan. Daar staat de schuilstal en we willen ze de eerste dagen even dicht bij huis houden. Hier nog een filmpje van de aankomst:

Kushinda was al goed gewend aan het dragen van een halster maar voor Gaëlle en zeker voor de kleine Lucy was het nog wat onwennig. Maar we kregen ze zonder problemen op de plaats van bestemming en daar mochten de halsters uit. Onze mooie nieuwe halsters hangen in de schuur – eerst maar eens gewend raken aan de nieuwe omgeving.

Gisteravond ging het prima. Gaëlle, Kushinda en Lucy lagen redelijk op hun gemak in de wei en bleven ook liggen als we even met de zaklamp een kijkje kwamen nemen.

Zondag

Vanochtend scheen het zonnetje, wat fijn. Ik heb wat rondgelopen in de kleine wei. De voerbakken had ik gisteravond laten staan, die heb ik opgeruimd. Daarna poep geschept. Ze bleven rustig staan waar ze stonden.

We hadden een hoop bekijks, zelfs al nu ze nog in de kleine wei staan. Buren kwamen even buurten. Wandelaars en fietsers die over het Sint Bavo Welpenpad liepen of fietsten, keken hun ogen uit. Familie kwam even een kijkje nemen. Enthousiaste reacties alom, zelfs vanaf de tennisbaan kwamen mensen gedag zeggen 😉

Op een gegeven moment gingen Shelby en Cobra, onze twee katers, de wei in om eens een kijkje te nemen bij de nieuwe bewoners… Kostelijk! En de dames maakten kennis met onze Jack Russells Cooper en Cayenne. Van achter het hek, dat dan wel.

Kijk maar naar het filmpje:

Lucy ziet er inmiddels iets anders uit dan gisteren… ze heeft heerlijk liggen rollen in een hoop herfstbladeren 🙂

Net voordat de zon onderging namen de drie voor het eerst een kijkje in de stal en kwamen ze bij het hek bij de achtertuin buurten. Ze hebben nu ook het hooi ontdekt.

Al met al denk ik een prima start. En morgen weer een nieuwe dag 🙂

Advertentie

5 reacties op “De eerste dagen”

Wow Annemarie….zo cool….wat een superleuk verslag van deze 2 dagen. Ik vind het geweldig. Wat een mooie dieren. En wat een schitterende stal voor de dames, goed schuilen daar als het nodig is. Ik blijf jullie volgen! Geniet ervan…

Geliked door 1 persoon

Dank je wel Loes 🙂 We genieten er volop van! Ik heb net even buiten gekeken… het regent… en ze zijn gewoon in de wei. Bikkels. Ze hebben natuurlijk een heerlijke warme vacht dus dat scheelt.

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s