Categorieën
Chanel Indi Lucy

Een rustig dagje

De alpaca’s krijgen elke ochtend bietenpulp. Vanochtend smaakte het blijkbaar een stuk beter dan gisteren… De bakken gingen bijna helemaal leeg!

Kijk maar:

Wat is het fijn om nu vakantie te hebben… Genoeg tijd om alles te doen wat we willen. Een beetje in de tuin werken, koffie drinken bij de alpaca’s, gewoon lekker alles op het gemakje.

Vanmiddag kregen we bezoek – en het bezoek bracht een grote boormachine mee om gaten voor het hek in de tegels te boren. Gaëlle, Kushinda en Lucy bleven dus ver uit de buurt, die herrie vonden ze maar niks. Maar ik ben wel blij dat het hek nu goed dicht kan 😉

Als ik alleen in de wei ben dan komen ze al aardig dichtbij. En vanavond aten ze voor het eerst hun brokken in de stal. Het gaat echt heel goed!

De meiden zijn echt heel erg nieuwsgierig. Als er ook maar iets beweegt dan kijken ze. De kano met jongens uit de buurt die voorbij kwam was echt een bezienswaardigheid. Ook voor ons trouwens, dat zien we niet elke dag!

De katten zijn ook erg interessant. En de katten lopen ook heel vaak in de wei of in de stal van de alpaca’s. Of misschien is het interessante de geur van die muis die gisteren door de stal liep en in de kist met hooi verdween? Van mij mogen ze die muis snel vangen 😉


Advertentie

2 reacties op “Een rustig dagje”

Dat was weer een goede dag met mooie ervaringen, Annemarie. Enne…bietjes? Wij zijn er dol op, trouwens! Maarre…voor die wol en breien…hoe lang duurt het voordat er wol in zicht is? Ik meen me te herinneren dat de vicuna’s maar 1x per 3 jaar geschoren kunnen worden…

Geliked door 1 persoon

Bietjes zijn heerlijk, maar deze bietenpulp ziet er iets anders uit. Het is het overblijfsel van de suikerbieten nadat alle suiker eruit gehaald is. Die pulp drogen ze tot brokjes en we hebben daar een zak van 20 kilo van gekocht. Ik doe een paar scheppen brokjes in een bak, veel water erop en laat het dan een dag wellen. Wat je dan krijgt is een soort brij waarin veel vezels zitten en dat is goed voor de alpaca’s. Over de wol, dat duurt nog wel even. We gaan wel de goede kant op nu we de kortste dag gehad hebben maar ze worden pas ergens in het voorjaar (april-mei-juni) geschoren. Volwassen alpaca’s worden elk jaar geschoren.

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s