Categorieën
Chanel Indi Lucy

Wortels?!

Aan een aantal dingen zijn de dames inmiddels wel gewend. Eten doen we in de stal, en daar staat ook het hooi. Als ik met de etensbakken aankom, dan komen ze naar de stal toe 🙂

Water staat achter de stal, ik heb ze er nog niet van zien drinken maar gezien de stukjes hooi die erin drijven hebben ze dat ook wel gevonden. Dus dat gaat allemaal goed.

Aanraken en/of uit de hand eten, dat is nog een ander verhaal. Ik probeer ze te leren om wortel te eten maar tot nu toe was het nog wat de alpaca niet kent dat vreet ie niet… Kijk maar:

Op een gegeven moment pakte Gaëlle toch een stukje wortel, kauwde er op en ja hoor, nog een stukje en nog een stukje. Hoera! Dat is één. Morgen weer aanbieden en hopelijk gaan ze het snel waarderen. De volgende stap is proberen of ze wortel uit mijn hand willen eten.

Ze zijn heel nieuwsgierig en dat is handig. Ze houden alles in de gaten, als ze in de wei staan en wij zijn achter het huis bezig dan staan ze op het gemak te kijken wat we aan het doen zijn. Als ik de mest uit de wei ga halen dan komen ze vaak ook even kijken. Vanmiddag stond ik een tijdje in de stal en toen kwam Gaëlle naar me toe om even te snuffelen.

Ik ben blij 🙂 We hebben in de eerste week goeie vorderingen gemaakt. En ik denk maar steeds:

Vertrouwen komt te voet, maar gaat te paard

Nederlands spreekwoord

Één reactie op “Wortels?!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s