Categorieën
Chanel Indi Lucy Socialisatie stal

Sneeuw!

Een snijdend koude oostenwind, gevoelstemperaturen dik onder het vriespunt en een pak sneeuw hield ons het hele weekend bezig hier op de Calishoek.

Joost ♥ spande zich -alweer- in om het de dames comfortabel te maken. Zijn originele idee om de hooi/stro kast aan de buitenkant aan de stal te maken was natuurlijk een perfect idee. Had ie maar niet zo’n eigenwijze vrouw…

Zaterdag klusdag, het eindresultaat

Eind goed, al goed… Nou ja, we zijn er nog niet qua aanpassingen van de stal. We beseffen inmiddels maar al te goed dat een schuilstal niet voldoende is. Tenminste, niet bij dit soort barre omstandigheden. Voordat het veulen van Chanel geboren wordt gaan we zorgen dat de stal aan beide zijden deuren krijgt. Nou ja, Joost vooral, ik help waar ik kan 🙂 Dan kunnen we de kant op de wind afsluiten en kunnen de dames toch in- en uitlopen.

Zondagochtend bleek dat er toch nog redelijk wat sneeuw naar binnen was gewaaid. Inmiddels is de opening aan de kant van het huis grotendeels afgesloten met platen en kunnen de dames heerlijk comfortabel uit de wind/sneeuw liggen in de stal.

Stoepjes vegen, regelmatig controleren of het water nog drinkbaar is, bijvoeren met grasmix en extra hooi, lekker droog stro op de vloer. Heerlijk om zo buiten bezig te zijn!

En natuurlijk de meiden tussendoor een beetje verwennen en aandacht geven, want Chanel, Indi en Lucy vervelen zich wel een beetje nu ze niet kunnen grazen.

Chanel
Indi
Lucy

En vandaag is de hoofdrol voor Indi. Lieve bescheiden nieuwsgierige Indi. We oefenen de laatste weken met aanraking en dicht bij elkaar zijn. Dat gaat elke keer beter en Indi lijkt steeds meer zelfvertrouwen en vertrouwen in ons te krijgen. Vandaag was er een grote doorbraak.

Tadaaaaaaa: Indi eet wortel uit mijn hand!

Wat knap, en fijn! Ook Chanel kwam heel dicht bij het aanpakken van een worteltje. Misschien durft zij het straks of morgen ook 🙂

We hadden dus, naast al het harde werken, ook mooie geluksmomenten! Wat is het toch heerlijk om alpaca’s in je achtertuin te hebben.

Nog meer foto’s zien? Klikken maar!

Update: gisteravond ontvingen we berichtjes dat Chanel, Indi en Lucy te zien waren op de PZC website en later ook op AD.nl bij de foto’s van de sneeuwpret 🙂 Met dank aan de ‘s-Heerenhoekse weerfotograaf Piet Grim! Dank je wel Piet!

Advertentie

4 reacties op “Sneeuw!”

Wat een mooi verslag heb je er weer van gemaakt Annemarie. Ik vind het telkens weer leuk om jullie ervaringen terug te lezen in zo’n aantrekkelijk verhaal! Met de foto’s erbij is het helemaal compleet en geniet ik ervan zoals nu, net achter de eettafel met het eerste kopje koffie van de dag.
Joost z’n inspanningen voor extra beschutting voor de meisjes zullen vast welkom zijn. Prachtige grote portretfoto’s er deze keer bij…wow! Het is hier net 08.54 uur weer gaan sneeuwen, heel licht dat wel. Fijn dat alpaca’s goed tegen kou kunnen, maar een beetje grazen is toch wel hun favoriete dagactiviteit, dus gauw wat groen erbij en ze zijn helemaal in hun element;-)

Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s