Categorieën
Chanel Indi Lucy Socialisatie

Mooie momenten

Chanel, Indi en Lucy wonen nu ongeveer vijf maanden bij ons in de wei. En oh, wat hebben we al veel geleerd over/van elkaar. Natuurlijk, ik had veel gelezen over alpaca’s en we bezochten de dieren op verschillende plaatsen. Maar als je dan drie van die wollige schatten in je eigen weide hebt staan dan is dat toch net even anders. Ze waren op hun hoede, waakzaam en moesten wennen aan hun nieuwe thuis.

Deze foto maakte mijn zus eind december… De dames vertrouwden me nog niet echt 🙂 Die worteltjes, die mocht ik houden…

Maar met heel veel geduld én met de hulp van Carla Houweling zijn we echt al heel ver gekomen! Het is zo fijn om advies te krijgen van iemand die heel veel van alpaca’s weet en veel ervaring heeft met de verzorging en het werken met de dieren. We leren elke keer weer nieuwe dingen en gaan steeds een stapje verder in de training. Ge-wel-dig.

Indi en Lucy eten uit mijn hand. Wortel, brokjes, paardebloemen, ze vinden het heerlijk.

Chanel, de oudste en drachtig, doet dat nog niet. Als ik met een lekker hapje aankom, dan wijst ze met haar hoofd naar de grond. Of ik het daar even neer wil liggen, dan pakt ze het zelf wel op 😉

Maar, ze vind het prima dat ik dicht bij haar ben. Ik kan vlak langs haar lopen en dan blijft ze rustig staan of liggen. Het is ook helemaal oké dat ik dan een aai over haar hals geef terwijl ik tegen haar praat. Joost heeft ze ook geaccepteerd. Dat is die man die de stal zo mooi heeft gemaakt en nu zelfs deuren erin gehangen heeft zodat ze helemaal uit de wind en regen kunnen staan of liggen 🙂 Een vreemde in de wei is nog een brug te ver. En zeker als iemand recht op haar af komt lopen. Ze staat dan te stampen en ‘pompen’ alsof ze gaat spugen. Dat is tot nu toe nog niet gebeurd… ze dreigt er wel regelmatig mee. Maar uiteindelijk, als bezoekers aan de picknicktafel gaan zitten, heeft Chanel daar vrede mee.

Indi

Indi is de nieuwsgierigste van het stel. Als er iets nieuws is in of rond de wei, dan is zij de eerste die er op af stapt. Soms heel dapper en voortvarend, soms heel voorzichtig en in omtrekkende bewegingen. In het begin was Indi heel bescheiden en een beetje afwachtend. Nu zien we haar steeds vaker waken over de andere twee. Lucy daagt haar regelmatig uit om te spelen en dat doet ze dan ook. Maar we zien ook steeds vaker dat Indi haar kop op die van Lucy legt en haar domineert. En de laatste tijd zien we haar dat ook doen bij Chanel. Of probeert te doen. Chanel spuugt dan nog wel maar Indi lijkt vastbesloten om de rol van leider op zich te nemen. Een beetje spuug neemt ze op de koop toe.

Ook hebben we steeds vaker mooie momenten samen… Wat is het super fijn om haar vast te houden en te aaien. Dat vertrouwen is geweldig, ik kan je niet uitleggen wat ik voel als ik daar zo met haar sta. Onbetaalbaar.

Lucy

De kleine Lucy groeit hard. Ze is nu bijna een jaar en heeft een enorm dikke vacht, zo mooi van kleur. Een kleine dondersteen is het. Ze kan zo heerlijk aan komen rennen als ik met worteltjes of paardebloemen de wei in kom. En ze laat het duidelijk merken als ze iets niet leuk vindt. Dan humt ze de hele tijd.

Haar cria (veulen) vacht zit vól strootjes, takjes en stukjes gedroogd blad. Soms lijkt ze net een wandelende strobaal. Maar ik ga echt heel geduldig zitten plukken en pielen om dat er allemaal uit te krijgen straks als ze geschoren is. Want man wat een mooie vacht heeft ze. Ik kijk er naar uit om die te kaarden en spinnen 🙂

Genieten van een bad/douche op een warme middag

Binnenkort gaan de vachten eraf. Eigenlijk zou dat afgelopen week al gedaan zijn maar er veranderde iets in de planning van de scheerder waarmee we afgesproken hadden. Nu komt deze week een andere scheerder langs en worden ze verlost van al die wol. Ook al is het soms nog fris, je merkt dat de dames het echt heel warm hebben zodra de zon schijnt. Ze zoeken steeds vaker de schaduw van de bomen of de stap op. En genieten van een bad als het echt lekker weer is!

Zo’n lang weekend vrij is echt heerlijk – gisteren bedekten we een aantal kale (mest)plekken in de wei met grasplaggen. We maakten de IBC voor het opvangen van regenwater schoon en Joost monteerde de grendels en grondpinnen op de deuren van de stal. En nu hebben we nog twee dagen weekend 🙂 Heerlijk, werken in de tuin en wei. Ik hoop dat het vandaag lang genoeg droog blijft om de wei te kunnen maaien. Zo hier en daar staat het gras al weer aardig hoog – ze houden het niet helemaal bij met zijn drieën… Nou ja, dan heb ik ook nog eens wat te doen hahaha!

Advertentie

5 reacties op “Mooie momenten”

Leuk te lezen hoe jullie opgaan in de alpaca omgang. Fantastische foto waar je zo in een omhelzing staat met je alpaca. ( ik kan ze maar niet uit elkaar houden). Je bent al ver gekomen hoor.

Geliked door 1 persoon

Wat fijn en leuk om mee te lezen dat het allemaal goed gaat met wennen. Het is net of we erbij zijn, heel leuk om mee te beleven. Dank je wel voor die mooie verhalen. Ga zo verder en veel succes met scheren en spinnen etc.

Geliked door 1 persoon

Nou wat een mooie verhalen weer, Annemarie. Bijzonder leuk om te lezen hoe het jullie vergaan is al die afgelopen maanden. Je mag trots zijn op wat jullie bereikt hebben, hoor! Wanneer is Chanel ongeveer uitgerekend?

Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s