Categorieën
Chanel Giò Indi Lucy

Belevenissen

Alles gaat zijn gangetje hier op de Calishoek. Nou ja, alles. Het gras groeit niet zo hard… We kunnen wel wat regen gebruiken. Maar voor de rest gaat het allemaal prima 🙂

Chanel begint aardig bij te trekken na de dracht en het zogen. Haar vacht ziet er nog steeds niet uit, plukkerig en dof. In het filmpje hieronder kun je goed zien dat ze er al wel beter uitziet vergeleken met net na de bevalling.

Na het scheren zien we wel hoe het dan gaat. Ik ben benieuwd. Gió neemt nog af en toe een slokje maar steeds minder vaak. Soms loopt Chanel weg als hij probeert te drinken. Of ze gaat liggen. Klaar ermee. Hilarisch om dan die kop van Gió te zien. Het is me nog niet gelukt om dat te filmen of op de foto te krijgen maar het is een schouwspel!

Gió is al een hele flinke alpaca. Hij is zijn moeder voorbij qua hoogte. Ongelofelijk, hij is nog geen acht maanden oud. Het is een grote wollige fluffy knuffelbeer 🙂

Het is een heerlijk ventje, mensgericht en prachtig qua wol en bouw. Hij komt alle bezoekers begroeten (en besnuffelen). Of ze nou aan het hek staan, twee of vier benen hebben, de wei in komen of aan de picknicktafel zitten – iedereen wordt begroet. Hij laat zich heerlijk aanhalen en geniet zichtbaar van het contact. En dat is altijd wederzijds❤️

Indi en Lucy doen het ook prima. Indi wordt in juni 3 en Lucy in mei 2 jaar. We willen ze dit voorjaar (eind mei, begin juni) allebei laten dekken. Spannend! We zijn ons nu aan het oriënteren op mogelijke dekhengsten en hopen binnenkort een keuze te maken.

En intussen genieten we van onze dieren, van het prachtige weer, van de waterpret – want dat vinden ze wel fijn nu de zon al zo zijn best doet en de vachten zo dik zijn. Op 10 mei worden ze geschoren!

En we kijken uit naar volgend voorjaar wanneer we hopelijk twee veulens in de wei te hebben. Wordt vervolgd!

Advertentie

Één reactie op “Belevenissen”

Ik had pas nog aan jullie gedacht, het is lang geleden dat er een berichtje was. Het is heel fijn om te lezen dat bij jullie alles goed loopt, het is een heerlijk gezicht hoe aanhalig Gio is. veel succes verder met het fokken van de alpaca’s. groetjes uit luxemburg

Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s