Categorieën
Giò

Dag Giò

We wisten het al vanaf zijn geboorte. Er was maar een kleine kans dat het zou lukken om Giò zelf te houden. Alpaca’s zijn prachtige lieve dieren maar je moet wel rekening houden met bepaalde dingen. Zo kun je – was ons verteld – geen hengsten en merries bij elkaar houden. Dat komt omdat de alpaca merrie vruchtbaar wordt op het moment dat er een hengst dekgedrag vertoont. We wilden het toch proberen. En we hebben ons best gedaan.

Maar Giò is nu een hengst van bijna 10 maanden oud. Nog niet vruchtbaar, dat is hij pas met ongeveer 18 maanden. Maar hij begon wel te dekgedrag te vertonen, of in elk geval te oefenen 😉 We kregen afgelopen week al berichtjes en zelfs een filmpje van Giò. Bovenop zijn moeder. Eerst hoopten we nog dat het een eenmalige actie was. Maar al snel bleek dat hij de smaak te pakken had.

Gisteren waren de fokkers van onze Chanel, Indi en Lucy hier. We waren bezig met het skirten van de vacht van Giò en intussen beklom hij keer op keer zijn moeder. Als je er bij bent dan kun je hem eraf halen. Maar een groot gedeelte van de dag zijn we er niet bij. En ook al is hij nog niet vruchtbaar – dekkingen zijn heel invasief voor merries en dit was echt geen houdbare situatie.

We hebben besloten om een goed nieuw thuis voor Giò te gaan zoeken. Ze hebben hem gelijk meegenomen – en dat was echt het beste zowel voor hem als voor mama Chanel. Giò staat nu in een hengstengroep van de fokkers, in een prachtige wei waar hij de ruimte heeft en deel uitmaakt van een kudde hengsten. Fijn voor hem, want onze dames waren niet echt gesteld op zijn puberstreken…

Dag Giò.

Dit soort tafereeltjes gaan we zeker missen. En onze bezoekers zullen Giò ook zeker missen…

Maar het is de hoogste tijd voor Giò om de wereld te gaan ontdekken!

Advertentie

4 reacties op “Dag Giò”

Met gemengde gevoelens……we hebben van zijn prille jeugdig enthousiasme genoten. Het ga je goed Gio, misschien zien we later mooie nakomelingen van jou.

Geliked door 1 persoon

We hebben zeker van hem genoten, het is een lieverd. De tijd was rijp om afscheid te nemen. Chanel heeft er zichtbaar geen last van. Ze is ontspannen en eet goed. Geen gehum zoals de eerste week toen ze hier was… Toen leek ze haar veulen heel erg te missen.

Like

Hi beste mensen,
Ja superjammer is dit, dat kan ik me voorstellen. Natuurlijk goed dat jullie een poging hebben ondernomen om te zien of hij toch kon blijven. Wat is het toch een bijzondere diersoort!
Bij het lezen van je bericht moest ik ook even denken aan ‘onze’ olifantenkudde in Artis: de jongste nakomeling (geboren op 4 mei 2020) is ook een mannetje, een bul noemen ze de mannen. De anderen zijn dames. Mettertijd zal hij ook de groep verlaten, een natuurlijk gedrag als een bulletje rond 11 à 12 jaar wegtrekt van de groep waarin hij geboren en getogen is. Een kudde olifanten bestaat namelijk nu eenmaal uit dames, koeien noemen ze die ook in de olifantenwereld. Leuk dat we hem nog gezien hebben vorig najaar, mooie dieren zijn het!
Desalniettemin jammer, maar jullie hebben vast prachtige herinneringen aan een mooie alpaca-jongen met een heel leuke naam!!!

Like

[…] We hebben goed nieuws over onze Giò! Aan het begin van de zomer was hij ineens verdwenen. Vaste kijkers op onze Facebookpagina of Instagram feed maar ook voorbijgangers hier op de Calishoek misten hem vreselijk. En wij natuurlijk ook. Maar zijn streken gingen net een béétje te ver en daar was vooral mama Chanel de dupe van. Dus vandaar dat Giò uit logeren moest. […]

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s