Categorieën
Indi Jamie

Jamie ♥

Na een spannende tijd van wachten was het op maandag 15 mei dan eindelijk zo ver. De cria van onze witte merrie Indi werd geboren. Het is een prachtig donkerbruin hengstje en hij heet Jamie van de Calishoek.

Foto: Margriet de Boer

Ik was even snel om een boodschap geweest… voordat ik wegging nog even in de wei gekeken en alles was rustig. Toen ik rond kwart over vier terug kwam, zag ik vanuit de auto al dat Indi apart in de wei stond. Staart omhoog, rug een beetje gebogen. Oh ja, het was begonnen! Joost was op zijn werk en zou zo snel mogelijk thuis komen. Snel vriendin Carla gebeld want die moest uit Middelburg komen.

Carla was gelukkig op tijd en samen hebben we gebiologeerd staan kijken naar de bevalling. Om vijf voor vijf landde Jamie (niet onzacht) op de wereld. Wat prachtig om te zien. Er zijn niet genoeg woorden om te omschrijven hoe mooi het is om een geboorte te zien… Kijk zelf maar:

Indi was heel kalm en rustig, ze deed het geweldig. Het is haar eerste veulen, mooi hoe de natuur dat allemaal regelt. Ze weet instinctief precies wat ze moet doen. Geen zwangerschapscursus voor alpaca mama’s… en ook geen paniek. Helemaal zen.

Na de geboorte hebben we Jamie afgedroogd met handdoeken en de restjes vlies verwijderd. Daarna gauw een jasje aan want er stond een felle frisse wind en het spetterde zelfs nog eventjes. De meeste alpaca’s bevallen ‘s-ochtends en vaak als de zon schijnt. Dat is handig, want ze kunnen hun jongen niet droog likken, zoals bijvoorbeeld honden dat doen. Maar goed, hier gaan de dingen soms want anders dan volgens de boekjes… Chanel beviel van Giò op net zo’n soort dag 😉

Mama Indi met haar pasgeboren zoontje Jamie

De vader van Jamie is Vekofarm Avatar van Dutch Highline alpaca’s. We zijn heel blij met de keuze voor deze prachtige hengst. Hij heeft een mooie kleur doorgegeven en we verwachten veel van de kwaliteit van de vacht van Jamie.

En nu genieten we elke dag van dit prachtige ventje. Het weer is opgeknapt, zonnig. We zitten veel in de wei 🙂 Op Hemelvaartsdag kwam mijn lieve zus Margriet een fotoshoot doen. Een heerlijk zonnetje en mooie blauwe lucht, goede omstandigheden voor een fotosessie met de kleine man en de rest van de kudde. Ze waren helemaal zen, de dieren. En wij ook.

Een kleine selectie van de prachtige reportage die Margriet maakte ♥
Als je op een foto klikt dan krijg je ‘m groot in beeld en kun je bladeren.

lINKS

We zijn heel blij met de hulp van Carla Houweling van Carla AlpacaCare.
Ze levert allround Alpacahulp, advies en alpacatraining aan huis in Nederland en België. Een aanrader voor alpacahouders!

De prachtige foto’s hierboven zijn gemaakt door Margriet de Boer Fotografie – neem eens een kijkje op haar fotoblog voor meer moois.

Volg ons

Wil je zien hoe kleine Jamie groeit en zich ontwikkelt? Volg ons dan op Instagram en/of Facebook. Daar zie je dagelijks foto’s en video’s van de Calishoek!

Advertentie

2 reacties op “Jamie ♥”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s