Als we niet vinden wat we zoeken,
vinden we soms wat we niet zochten.

Scheurkalender 3 februari 2020

Op 3 februari 2020 bezochten mijn man Joost, zoon en ik voor het eerst ons droomhuis. Een karaktervol vrijstaand huis op een enorme lap grond. Dit huis was nog mooier, groter en beter dan waar we al jaren van droomden. En het had wel iets meer grond dan verwacht. Méér dan genoeg, zeg maar. Al snel hadden we de koop rond maar we zouden pas in de zomer verhuizen. Tijd genoeg om verder te dromen en plannen te maken. Plannen voor de indeling van de kamers en de inrichting van het huis. Plannen voor de tuin – da’s de afdeling van Joost. Een grote vijver, een kas, een plek voor zijn bonsai bomen, een moestuin. Ik wilde graag een kippenhok. Er stonden een paar schapen in de wei achter het huis, die schaapjes waren van een collega van Joost. Maar wat wilden wij doen met de wei?

Marie maakt

Ik handwerk al jaren vrij fanatiek en ben gek op haken, breien, spinnen. Maar ook allergisch voor schapenwol. Dus die schaapjes in de wei achter ons prachtige nieuwe huis, daar kon ik niet zo veel mee. Al pratend en denkend ontstond het idee om alpaca’s te gaan houden. Die geven prachtige zachte wol die ook nog eens hypoallergeen is.

Alpaca Zeeland

Ik las veel over alpaca’s en hun wol. We wandelden met Cappuccino bij Alpaca Zeeland, genoten van een heerlijke high-tea in de wei met alle alpaca’s We hadden leuke gesprekken met eigenaar Ron en verzorger Carla en we werden steeds enthousiaster.

Alpaca’s of the Lowlands

Op aanraden van Alpaca Zeeland eigenaar Ron gingen we eens op bezoek bij Alpaca’s of the Lowlands en tja… er was geen houden meer aan. We kochten drie prachtige merries en de maanden daarna stonden in het teken van Project Alpaca. We omheinden de hele weide opnieuw, plaatsten hekken en bouwden een schuilstal. En nu wonen Chanel, Indi en Lucy bij ons. En als alles goed gaat krijgt Chanel in de zomer een veulen.

Alpaca’s van de Calishoek

Onze stalnaam. Calishoek is de oude naam van ons dorp. Zo heette het heel lang geleden, vanaf ongeveer 1650 tot in de 18e eeuw. Grappig eigenlijk, Calishoek betekent arme buurt. Ons huis staat in de buurtschap Rijke buurt. Dat schijnt een cynisch bedoelde naam te zijn maar wij voelen ons de koning te rijk hier 😉

Calishoek spreek je uit met een K en echte Zeeuwen zeggen ‘Killesoek’.

Op 30 augustus 2021 werd het eerste veulen op de Calishoek geboren: Calishoek Giò.

Vragen?

Heb je vragen over onze alpaca’s of de website? Neem dan even contact met ons op!

Advertentie