Alpaca's van de

Calishoek

Simple Instagram Icon
Simple Facebook Icon
email icon

HOME

Bezoek ONS

Blog

Contact

Maar houd je niet van grote groepen en veel drukte?

Wil jij graag alpaca's ontmoeten?

Boek hier je bezoek

meer informatie over onze activiteiten

Of bekijk eerst

Print

Bezoek de alpaca's van de Calishoek

Wil je meer weten over alpaca's, ze ontmoeten, worteltjes of brokjes voeren? Een selfie maken met een van de alpaca's, als ze daar zin in hebben? Genieten van de rust van het platteland? Ben je op zoek naar een leuk team-, vriendinnen- of gezinsuitje?


Dan is dit iets voor jou. De alpaca's genieten van een snack in de vorm van een worteltje of brokjes, die je ze uit de hand voert. Natuurlijk mag je ze fotograferen, en als de alpaca's daar zelf zin in hebben mag je ze aaien of zelfs knuffelen.


Je kunt het bezoek combineren met koffie/thee met Zeeuwse Zoetigheden, een Zeeuwse Boerenlunch of picknick.

Zie de boekingspagina voor meer informatie.

Print

Workshop Alles over wol

Wil je van alles leren over alpaca's en hun wol? We ontvangen je op de Calishoek en vertellen je van alles over alpaca's in het algemeen en die van de Calishoek in het bijzonder. En natuurlijk stellen we de alpaca's aan je voor, onze wolproducenten.


Je gaat van alles zien en leren over het bewerken van alpacawol. Natuurlijk laten we je alles zien over ons ambachtelijke verwerkingsproces vanaf het scheren tot afgewerkte handwerkprojecten. Je mag zelf een stukje wol kaarden met handkaarden of de kaardmolen. Je krijgt een klein wollig aandenken mee na afloop.


Het is ook mogelijk om zélf iets te drinken en eten in de wei of stal, geef de extra's aan bij het boeken.

Print

Je kunt het bezoek combineren met koffie/thee met Zeeuwse Zoetigheden.


Zeeuwse zoetigheden zoals de beroemde Zeeuwse bolus, heerlijke Zeeuwse chocolade, zoete babbelaars.


Print

Je kunt het bezoek ook combineren met een echt (h)eerlijke Zeeuwse boerenlunch of een zalige luxe picknick in de wei.


Bij slecht weer lunchen we in de stal of onder de overkapping.

+ Zeeuwse boerenlunch of picknick

Print

Koffie, lunch of picknick arrangement

Op de boekingspagina kun je kiezen voor een bezoek met met koffie of luncharrangement.Koffie/thee met Zeeuwse Zoetigheden

Een lekkere kop koffie, thee of voor de kinderen siroop met een overheerlijke Zeeuwse bolus en andere zoete zaligheden uit de streek.Zeeuwse boerenlunch

De lunch bestaat uit 2 dikke sneden bruin brood. Eén belegd met jong belegen kaas uit Nisse en één belegd met beenham van de scharrelvarkens uit Heinkenszand met daarbij Zeeuwse mosterd. Ook een flesje appelsap uit de streek en een mini bolus ontbreken niet. Daarbij koffie of thee.Picknick

Een compleet verzorgde picknick bestaande uit diverse luxe belegde broodjes, salade met een zalige dressing, daarbij vers fruit en vers gebakken appelcake. Daarbij koffie of thee.

Catering door De Zilte Chef

Last-minute een bezoek boeken?

Kijk dan op Instagram of Facebook !

Simple Instagram Icon
Simple Facebook Icon

Last minute

Locatie

De Calishoek is een kleinschalige alpaca boerderij gelegen aan de Nassauweg 6 te 's-Heerenhoek in Zeeland. De boerderij ligt aan de rand van het dorp, op het Zeeuwse platteland.

Route op Maps

Print

Workshop wol spinnen

Altijd al je eigen wol willen spinnen? Het prachtige ambacht kent veel facetten en de beginselen leer je tijdens deze workshop.


We stellen onze alpaca's Chanel & Giò, Indi & Jamie en Lucy aan je voor. Je krijgt uitleg over de alpaca in het algemeen en die van de Calishoek in het bijzonder. We laten zien en voelen wat het verschil is tussen diverse soorten schapen- en alpacawol en de bijzondere eigenschappen van die prachtige alpacawol.


Na een demonstratie ga je zelf aan de slag en leer je de beginselen van het spinnen op een traditioneel spinnewiel en een elektrische spinner. Natuurlijk neem je de door jou gesponnen wol mee naar huis.


De workshop is inclusief koffie/thee en iets lekkers. Een arrangement met lunch of picknick is ook mogelijk.

Boek hier je workshop Spinnen

Print

Fotoshoot voor fotografen

Wil jij de mooiste alpaca foto's maken zonder dat er steeds mensen in beeld staan? Dat kan tijdens onze fotoshoot voor fotografen.


We stellen onze alpaca's Chanel & Giò, Indi & Jamie en Lucy aan je voor. Je krijgt uitleg over de alpaca in het algemeen en die van de Calishoek in het bijzonder.


Natuurlijk vertellen we je waar je rekening mee moet houden tijdens het fotograferen en krijg je fotografie tips.

Daarna mag je de wei in om onze dieren te begroeten en ze te verwennen met een lekkere snack. Vervolgens ga je met je camera aan de slag om ze op hun mooist vast te leggen.


De workshop is inclusief koffie/thee en iets lekkers. Een arrangement met lunch of picknick is ook mogelijk.

Boek hier je fotoshoot

Met modellen

Wil jij als fotograaf een fotoshoot doen met modellen? Kinderen, een familieportret, een bruidspaar?

Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Simple Instagram Icon
Simple Facebook Icon
chat bubble icon whatsapp
email icon
Print

Groepen

Je kunt de Calishoek ook met grotere groepen bezoeken. Denk aan een teamuitje, familiefeest of -reünie of een handwerkclub. Ook de workshop Alles over wol is geschikt voor grotere groepen. Catering is ook mogelijk!


Heb je interesse in een activiteit voor een groep? Neem dan even contact met ons op, dan bespreken we je wensen en de mogelijkheden.

Contactgegevens

Ontspannen

Ontmoeten

Genieten

HOME

Simple Instagram Icon
Simple Facebook Icon
email icon