Alpaca's van de

Calishoek

Simple Instagram Icon
Simple Facebook Icon
email icon

HOME

• Bezoek ONS

Blog

Contact

handdrawn heart

Jamie

15 mei 2023

Geboren!

Na een spannende tijd van wachten was het op maandag 15 mei dan eindelijk zo ver. Het kleintje van onze Indi werd geboren.


Het is een prachtig bruin hengstje en hij heet Jamie van de Calishoek.


Ik was even snel om een boodschap geweest… voordat ik wegging nog even in de wei gekeken en alles was rustig. Toen ik rond kwart over vier terug kwam, zag ik vanuit de auto al dat Indi apart in de wei stond. Staart omhoog, rug een beetje gebogen.


Oh ja, het was begonnen! Joost was op zijn werk en zou zo snel mogelijk thuis komen. Snel vriendin Carla gebeld want die moest uit Middelburg komen.

Carla was gelukkig op tijd en samen hebben we gebiologeerd staan kijken naar de bevalling. Om vijf voor vijf landde Jamie (niet onzacht) op de wereld.


Wat prachtig om te zien. Er zijn niet genoeg woorden om te omschrijven hoe mooi het is om een geboorte te zien… Kijk zelf maar...

Weer of geen weer

Indi was heel kalm en rustig, ze deed het geweldig. Het is haar eerste veulen, mooi hoe de natuur dat allemaal regelt. Ze weet instinctief precies wat ze moet doen. Geen zwangerschapscursus voor alpaca mama’s… en ook geen paniek. Helemaal zen.


Na de geboorte hebben we Jamie afgedroogd met handdoeken en de restjes vlies verwijderd. Daarna gauw een jasje aan want er stond een felle frisse wind en het spetterde zelfs nog eventjes. Weer of geen weer, het was tijd.


De meeste alpaca’s bevallen ‘s-ochtends en vaak als de zon schijnt. Dat is handig, want ze kunnen hun jongen niet droog likken, zoals bijvoorbeeld honden dat doen.


Maar goed, hier gaan de dingen soms want anders dan volgens de boekjes… Chanel beviel van Giò op net zo’n soort dag.


Fotoshoot!

De vader van Jamie is Vekofarm Avatar van Dutch Highline alpaca’s. We zijn heel blij met de keuze voor deze prachtige hengst.


Hij heeft een mooie kleur doorgegeven en we verwachten veel van het karakter en de kwaliteit van de vacht van Jamie.


En nu genieten we elke dag van dit prachtige ventje. Het weer is opgeknapt, zonnig. We zitten veel in de wei 🙂


Op Hemelvaartsdag kwam mijn lieve zus Margriet een fotoshoot doen. Een heerlijk zonnetje en mooie blauwe lucht, goede omstandigheden voor een fotosessie met de kleine man en de rest van de kudde.


Ze waren helemaal zen, de dieren. En wij ook.

Reageren op dit verhaal?

Je kunt een reactie plaatsen door op het het Instagram of Facebook logo in het bericht hieronder te klikken! Wil je zien hoe kleine Jamie groeit en zich ontwikkelt? Volg ons dan op Instagram en/of Facebook. Daar zie je regelmatig nieuwe foto’s en video’s van de alpaca's van de Calishoek!

Simple Instagram Icon
Simple Facebook Icon

Op bezoek bij de Calishoek?

Lijkt je dat leuk, op bezoek bij de alpaca’s van de Calishoek? Koffie drinken in de wei bij de alpaca's. Ze een worteltje voeren, met ze op de foto? Smullen van een een Zeeuwse boerenlunch of picknick? Of misschien een workshop Alles over wol, of leren spinnen? Dat kan binnenkort!


Meld je aan voor de Nieuwsbrief en ontvang bericht zodra we open gaan voor bezoekers.

Aanmelden nieuwsbrief

Gerelateerde links

AlpacaCare - Allround Alpacahulp, advies, alpacatraining aan huis. NL/België


Dutch Highline Alpaca's - alpacafokker uit Ochten met showkwaliteit alpaca's


Margriet de Boer Fotografie - een fotograaf met passie