Alpaca's van de

Calishoek

Simple Instagram Icon
Simple Facebook Icon
email icon

• Bezoek ONS •

Over ons

"Als we niet vinden wat we zoeken,

vinden we soms wat we niet zochten."


Flow jaarkalender 03-02-2020

Wij zijn Joost en Annemarie Joziasse.

In 2020 zochten we naar een ander huis. Iets meer tuin, ruimte voor een moestuin en de bonsai bomen van Joost. Iets met uitzicht en karakter.


We vonden ons paradijs. Een grote lap grond met daarop een heerlijk karaktervol huis en meer dan genoeg ruimte eromheen. Ons paradijs is gelegen in een buurtschap met de illustere naam 'Rijkebuurt' bij 's-Heerenhoek, Zeeland.


Calishoek is de oude naam van het dorp en betekent 'arme buurt', Meer informatie over de dorpsgeschiedenis vind je hier.

En nu zijn we de gelukkige eigenaren van een kleinschalige alpaca boerderij met een groot hart voor dieren, de Calishoek. We delen graag onze liefde voor alpaca's en passie voor het ambachtelijk verwerken van alpacawol met jou. Alpaca's zijn zulke liefdevolle en zachtaardige dieren - daar willen wij graag zoveel mogelijk mensen mee laten kennismaken. En dan het liefst op een ontspannen manier, in een kleinschalige opzet. Met persoonlijke aandacht voor onze bezoekers én met respect voor de aard en karakters van onze dieren.


Chanel & Giò, Indi & Jamie, Lucy en wij kijken uit naar je komst!

De dierenliefhebber, schrijver, dromer, webdesigner, handwerker en fotograaf.

Meestal zorg ik voor de alpaca’s. Voeren, poep opruimen, water verschonen, hooi bijvullen, gras maaien enzovoort. Natuurlijk helpt Joost daar ook bij. En samen doen we de verzorging zoals het maandelijks toedienen van de vitamine pasta, het knippen van de alpaca kapsels enzo.


Ik vind het leuk om de alpaca’s te observeren en nieuwe dingen te leren.

We leren elke dag van elkaar en het vertrouwen groeit nog steeds. Het is zo gaaf om ze steeds beter te leren kennen en te ervaren hoe elke alpaca een eigen karakter heeft.


Ik vind het fijn om andere mensen kennis te laten maken met deze bijzondere dieren. Ze hebben zo veel te geven. Daarnaast ben ik een fervent handwerker. Breien, haken, spinnen, kaarden, borduren, tekenen. Natuurlijk werk ik ook met de wol van onze alpaca’s. Ik spin de wol op een e-spinner en gebruik de wol daarna voor verschillende projecten. Ik houd ervan om zelf nieuwe technieken te leren en mijn kennis en enthousiasme te delen met anderen.

Annemarie


De creatieve bedenker en bouwer met twee rechterhanden.


Hij bouwde met hulp van familie en vrienden een prachtige stal voor de alpaca’s. De wei is afgezet met gaas en hij plaatste mooie hekken.


Joost fikst alles wat er nodig is en bedenkt overal praktische oplossingen voor. Een regenton met een vlotter drinkbak en kraantje voor drinkwater. Een luifel aan de stal boven de picknicktafel. Banken in en bij de stal. Een katrol systeem waardoor het deksel van de opbergkist nu gemakkelijk open gaat.... En ga zo maar door...


Een van de recente projecten was een uitbreiding van de wei met een stuk van de achtertuin. Nu hebben ze veel meer ruimte, een grote wilg voor de schaduw en kleine wilgen om van te knabbelen... En hij maakte een prachtige robuuste hooiruif.


Joost doet alles voor de alpaca’s om ze een goed leven te geven.


Giò en Joost zijn maatjes. Mannen onder elkaar, tussen al dat vrouwvolk...

Joost

Over de mensen met we we samenwerken

Het is super om te zien hoe onze alpaca's zich ontwikkelen en ik kan daar enorm van genieten. Carla van AlpacaCare ben ik heel dankbaar, omdat ze haar kennis, inzichten en ervaring deelt met ons.

Kun je hulp gebruiken bij het trainen van je alpaca's, neem dan zeker contact op met Carla.

Mijn zus Margriet maakt regelmatig foto's van de alpaca's. Voor meer van haar werk kijk je op margrietfoto.nl

Ook van Emily zie je regelmatig foto's voorbij komen. Meer foto's van Emily zie je op IG: @emilymartensfotografie

De Zilte Chef Els zorgt voor onze overheerlijke Zeeuwse boerenlunches en picknicks!

Jeanet van inspiratieblog Blij dat ik brei en mijn liefste handwerkwinkel online én in Arnemuiden!

Chocolate Lovers en de chocolaterie in Middelburg. Zij leveren de chocolade voor onze Koffie met Zeeuwse Zoetigheden én geven mooie momenten aan Zeeuwse chronisch zieke kinderen en de kwetsbare medemens.

Copyright Symbol Icon

Alpaca's van de Calishoek 2023

Simple Instagram Icon
Simple Facebook Icon
email icon